Projektpartners

kulturradet_logo_nyheter
Läskickar! I Östergötland har fått förtroendet att bedriva Läsfrämjande utveckling från Statens kulturråd 2016-2018 med fokus på jämställd, genus och mångfald för lagidrotten för barn & ungdomar! 2018 med idrottsföreningar, Läslovet  och fritidsgårdar
2018 planeras ca 50  idrottsföreningar, lag  och fritidsgårdar i Östergötland, KFUM Linköping Basket, Norrköpings Dolphins basket ungdomar, Innebandy Linköping, Skidlandslaget XC A/Ungdom och Östersunds skidgymnasium, Friidrottslandslaget och Simlandslaget med förebilder! Läskickar har 2017 initierat ett  pilotsamarbete med Europas största Ungdomsförening  i fotboll IF Brommapojkarna DAM i Sverige . Påbörjade kontakter med My Soccer Academy Orlando Florida USA planering för Internationellt utbyte 2019 med koncept Läskickar och fotbollsfestivaler i Sverige och USA!
Projektägare OLIKA förlag i samarbete med Östergötlands FF, Regionbiblioteket och från SISU idrottsutbildarna i Östergötland. Projektet Läskickar delfinansieras av Statens Kulturråd, projektägaren och samarbetspartners tillsammans. Vi är oerhört tacksamma för fint samarbete!
cropped-6880966645_03f6fd0a22_z-e1460358269166.jpg
OLIKA förlag jobbar vi framför allt med litteratur, men också med utbildning, kommunikation och pr.  Alltid med idén att utmana begränsande stereotyper och bidra till ett inkluderande samhälle där olikheter kan leva sida vid sida. OLIKA har fått många fina utmärkelser genom åren, bland annat Rättvisepriset och Stenbecks stipendium. Vi är projektägare till Läskickar. Kontakta gärna oss!
Östergötlands Fotbollförbund
Östergötlands FF är ett av 24 distriktsförbund under Svenska Fotbollsförbundet och ansvarar för distriktets samordning av seriearrangemang, utbildning och utveckling i regional och lokal fotbollsverksamhet. Tog initiativ och startade 2014 med lokala föreningar i Linköping, fotbollsfestivalen Winning Ground. Ett unikt koncept för tjejfotboll 10-12 år som bygger på att alla kan vinna mark där prestationen före resultatet räknas.  Östgötafotbollen fyller 100 år 2017!
RBO_logotyp_REG
Regionbiblioteket är den regionala nivån i en nationell infrastruktur av bibliotekssamarbete där både folkbibliotek, länsbibliotek, forskningsbibliotek och andra bibliotek finns med. Den regionala biblioteksverksamheten ska främja folkbibliotekens verksamhets- och kunskapsutveckling, samarbete och kvalité.
Samarbetspartners
Linköpings_HC_Logo.svg
2014 startade Linköpings FC ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings Kommun och Östergötlands Fotbollsförbund. Fadderprojektet innefattar bland annat att spelarna i Linköpings FC agerar faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun, som de sedan besöker i deras träningsmiljö. Dessutom blir flickspelarna inbjudna till LFC Night där de får chansen att träna med LFC-spelarna på Linköping Arena samtidigt som deras tränare får en föreläsning med representanter från Linköpings FC:s sportsliga verksamhet.  Sedan Linköpings FC startade projektet har antalet registrerade flickspelare gått upp med 23 % och antalet lag har ökat från 80 till 102 lag.
WG_header
Winning Ground - Fotbollsfestival Linköping
En årlig fotbollscup i Linköping för flickor 10-12 år där upplevelsen och prestationen är i fokus, och alla lag spelar en finalmatch på Linköpings Arena. Winning Ground Fotbollsfestival kommer av att ”Winning Ground” var mottot för Dam EM 2013 – att dam och tjejfotbollen skulle vinna mark före, under och efter mästerskapet. Tanken lever vidare som en fotbollsfestival sedan 2014, där fokus inte är på resultatet utan prestationen och upplevelsen.
Lkpg_kommun
Linköpings stadsbibliotek. Vi består av ett huvudbibliotek, nio närbibliotek samt en bokbuss. Vi ingår i Götabiblioteken som är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Östergötland inklusive Tranås.  Om du inte har besökt oss tidigare så gör det. Det kostar inget att skaffa lånekort och det är gratis att låna. Med bibliotekskortet får du tillgång till böcker och övriga medier i Östergötland.
14095729_775208339248211_6134841549582563922_n
Norrköpings fritidsgårdar i samarbete med IFK Norrköping damsektion jämställdhet- och integrationsprojekt tjejer 10-12 år. Vi uppmuntrar drömmar och framtidsplaner! Här ser vi dig för den du är och gillar att alla är olika. Hos oss får du chansen att prova på något nytt, hänga med på våra aktiviteter eller bara chilla med kompisarna. Vi ser möjligheterna och har kul tillsammans. På fritidsgårdarna kan du träffa dina kompisar och delta i olika aktiviteter som till exempel dans, musik, resor, idrott eller friluftsliv.
2016-2017 medverkande parter, föreningar och fritidsgårdar i metodutvecklingen: Linköpings stads- och närbibliotek, Winning Ground Fotbollsfestivalen för tjejer 10-12 år i Linköping & Norrköping, Linköpings FC Fadder akademin, BK Tinnis, Hjulsbro IK, Linköping Kenty DFF , Inkluderande fotboll Bollihop - BK Tinnis/KFUM Linköping Berga och Bäckskolan öppna fritidsverksamhet samt Norrköpings kommun fritidsgårdar i samarbete med IFK Norrköping DFF i Norrköping.
Läskickar sponsras av samarbetspartnern för läsfrämjande IT.
ATEA Östergötland är ett samhällsbyggande  IT-företag  och med jämställda värdegrunder som är både  idrotts- och läsfrämjare med sina pedagoger i förskolan och skolan i Sverige. Läs mer på Voister!