Projektpartners

kulturradet_logo_nyheter

Projektet delfinansieras från Statens Kulturråd med bidrag för Läsfrämjande insatser 2016-2017 för en jämställd och jämlik idrott, med genus och mångfald perspektivet i användning av metoder, litteratur och media.

cropped-6880966645_03f6fd0a22_z-e1460358269166.jpg

OLIKA förlag jobbar vi framför allt med litteratur, men också med utbildning, kommunikation och pr.  Alltid med idén att utmana begränsande stereotyper och bidra till ett inkluderande samhälle där olikheter kan leva sida vid sida. OLIKA har fått många fina utmärkelser genom åren, bland annat Rättvisepriset och Stenbecks stipendium. Vi är projektägare till Läskickar. Kontakta gärna oss!

Östergötlands Fotbollförbund

Östergötlands FF är ett av 24 distriktsförbund under Svenska Fotbollsförbundet och ansvarar för distriktets samordning av seriearrangemang, utbildning och utveckling i regional och lokal fotbollsverksamhet. Tog initiativ och startade 2014 med lokala föreningar i Linköping, fotbollsfestivalen Winning Ground. Ett unikt koncept för tjejfotboll 10-12 år som bygger på att alla kan vinna mark där prestationen före resultatet räknas.  Östgötafotbollen fyller 100 år 2017!

RBO_logotyp_REG

Regionbiblioteket är den regionala nivån i en nationell infrastruktur av bibliotekssamarbete där både folkbibliotek, länsbibliotek, forskningsbibliotek och andra bibliotek finns med. Den regionala biblioteksverksamheten ska främja folkbibliotekens verksamhets- och kunskapsutveckling, samarbete och kvalité.

Samarbetspartners

Linköpings_HC_Logo.svg

2014 startade Linköpings FC ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings Kommun och Östergötlands Fotbollsförbund. Fadderprojektet innefattar bland annat att spelarna i Linköpings FC agerar faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun, som de sedan besöker i deras träningsmiljö. Dessutom blir flickspelarna inbjudna till LFC Night där de får chansen att träna med LFC-spelarna på Linköping Arena samtidigt som deras tränare får en föreläsning med representanter från Linköpings FC:s sportsliga verksamhet.  Sedan Linköpings FC startade projektet har antalet registrerade flickspelare gått upp med 23 % och antalet lag har ökat från 80 till 102 lag.

WG_header

Winning Ground - Fotbollsfestival Linköping
En årlig fotbollscup i Linköping för flickor 10-12 år där upplevelsen och prestationen är i fokus, och alla lag spelar en finalmatch på Linköpings Arena. Winning Ground Fotbollsfestival kommer av att ”Winning Ground” var mottot för Dam EM 2013 – att dam och tjejfotbollen skulle vinna mark före, under och efter mästerskapet. Tanken lever vidare som en fotbollsfestival sedan 2014, där fokus inte är på resultatet utan prestationen och upplevelsen.

Lkpg_kommun

Linköpings stadsbibliotek. Vi består av ett huvudbibliotek, nio närbibliotek samt en bokbuss. Vi ingår i Götabiblioteken som är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Östergötland inklusive Tranås.  Om du inte har besökt oss tidigare så gör det. Det kostar inget att skaffa lånekort och det är gratis att låna. Med bibliotekskortet får du tillgång till böcker och övriga medier i Östergötland.

14095729_775208339248211_6134841549582563922_n

Norrköpings fritidsgårdar i samarbete med IFK Norrköping damsektion jämställdhet- och integrationsprojekt tjejer 10-12 år. Vi uppmuntrar drömmar och framtidsplaner! Här ser vi dig för den du är och gillar att alla är olika. Hos oss får du chansen att prova på något nytt, hänga med på våra aktiviteter eller bara chilla med kompisarna. Vi ser möjligheterna och har kul tillsammans. På fritidsgårdarna kan du träffa dina kompisar och delta i olika aktiviteter som till exempel dans, musik, resor, idrott eller friluftsliv.