Koncept & Metoder

LÄSFRÄMJANDE LAGINSATSER

Målgrupp: Idrottande barn 7-9 år, 10-12 år och 13-15 år
Guider: Till föreningsansvarig, läsfrämjare och ledare.

KONCEPT

Stödet som vi tror behövs inom idrotten

Kulturcoachen innebär att en förening bygger in en funktion i sin verksamhet för att dra nytta av kulturens värde och kraft. Det handlar om att inrätta en ledarfunktion för kulturaktiviteter i lag på samma sätt som det finns ledarfunktioner för träning, administration, försäljning och sociala aktiviteter. Kulturaktiviteterna knyter an till sociala aktiviteter som redan görs i stor utsträckning i föreningar och lag. Kulturcoachen lämpar sig för alla föreningar oavsett om det är elit, bredd eller barn och ungdomsförening. Ladda ned koncept guide (PDF)

Social lagaktivitet som skapar laget

Lagberättelsen som koncept går ut på att öka sammanhållning, inkludering och delaktighet i ett lag. Genom att ledare använder ”storytelling” som en metod kan det öka graden av tillhörighet och delaktighet hos barnen i ett lag. Under fotbollsåret hjälps alla till i laget att skapa en berättelse som dokumenterar de gemensamma upplevelserna på och utanför planen. Berättelsen kan sedan publiceras på olika sätt i slutet av säsongen och byggas på år efter år. Ladda ned koncept guide (PDF)

METODER

TAGGA NER MED EN BOK

Motivera till läsning - med högläsning & boksamtal om förebilder, idrott och aktuella teman. Ladda ned metod guide (PDF)

FOTBOLLSEVENT

Självkänsla och spelsystem! Bygga jaget och laget, på cup eller läger! Det handlar om att förbereda laget både på plan och utanför för ökad sammanhållning och en gemensam målbild. Ladda ned metod guide (PDF)

KREATIV ARENA

Vad är din dröm? Vem är din hjälte? Kreativ Arena är anpassat för fotbollsskolor, cuper och camps för att stimulera barns lust att skapa och ge ett andhål. Fotbollsskolor och turneringar är präglade av mycket aktiviteter och hög energi. Alla barn orkar inte fokusera på fotboll hela tiden utan uppskattar sociala och kreativa aktiviteter. Ladda ned metod guide (PDF)

Kunskaper & erfarenheter från Läskickar 2016-2017

Från läsfrämjande metodutveckling i fotbollslag, på fotbollsfestivaler, idrotts camper och fritidsgårdar. Klicka och läs här!

VÅGA SATSA & TA INTIATIVET!

Inom idrotten finns SISU idrottsutbildarna och specialförbunden för varje idrott som hjälper till med föreningsutveckling, ledare och spelarutbildningar. Klicka på starthjälp för kontakt!

Starthjälp?