Senaste nytt

RSS   Senast uppdaterad 17 maj 2017

 • För 2017 är planeringen nu klar! I pågående och kommande läsfrämjande aktiviteter och event engagerar ca 1 000 fotbollstjejer 6-13 år med ca 100 ledare. Det har nu blivit verklighet genom ett härligt kreativt samarbete i Världsklass i Linköping och Norrköping av nationell betydelse för vår koncept & metodutveckling med Läskickar!. 
 • Projektet Läskickar är nu en del av fadder akademien hos Svenska mästarna Linköpings FC som idag samarbetar med 102 tjejlag 10-12 år i Östergötland. Förebilder + Läskickar = Sant! det tror vi starkt på!
 • Norrköpings kommun fritidsgårdar skapade vid ledarträff en arbetsgrupp för att jobba med Läskickar och Winning ground koncept för unga tjejer i sitt jämställdhet & integrationsprojekt med IFK Norrköping DFF.
 • SISU idrottsutbildarna deltar för insyn och planering av framtida samarbete och aktiviteter i Läskickar!
  • Bäckskolan öppna fritids börjar läsa den andra boken "Värsta målet" om Kosse! Det skapar läs- och fotbollslust!
  • Kenty Linköping DFF kör jämställdhetstema på sin fotbollsskola och besöker Ekholmens bibliotek i vecka 25. Klubben har även beställt bokserien "Fotbollsstjärnor" med berättelser om Lotta Rohlin och "Kosse" Asllani till fotbollstjejer 9-10 år i lagen och ska börja läs ett kapitel i taget, start med Lotta på plats.
  • Läskickar medverkar på Hjulsbro campen i vecka 25 planering pågår där vi skapar Kreativa studion i samarbete med biblioteket,  skapar korta berättelser med "röda tråden" samt läshörna för 150 barn i åldern 7-12 år F/P
  • BK Tinnis F13 jobbar med boken Ta makten - för att det funkar! läser kapitel och genomför övningar för att stärka självbilder och lära sig mer om självmedkänsla!
 • Läskickar på Norrköpings häftigaste fotbollsfest onsdag 12 april på Östgötaporten!
  120 tjejer 10-12 år från fritidsgårdarna spelar fotboll och får levande berättelser och var sin bok med sig hem m.m. Pressmeddelande
 • Fotboll, tjejer och självbilder på Skarpans cup 1 april,
  Med boken Ta Makten - för att det funkar! Författarbesök, övningar och aktiviteter med 8 lag från Linköping. Arrangör: BK Tinnis Linköping. Så gick det!
 • Workshop bibliotek & föreningar - Start 8 mars kl 11-13 på OLIKA Förlag. Ramverk för långsiktigt samarbete och läsfrämjande inom idrotten. Förlag, bibliotek, fotbollsförbund samt deltagande fotbollsföreningar & lag i Läskickar.
 • Östergötlands FF lagmöte! Läskickar! ställer ut och möter 600 fotbollsledare
 • Fritids, mellanmål, fotboll och läsning! Bäckskolan öppna fritidsverksamhet och BK Tinnis/Berga har 5 december 2016 startat upp med Läskickar för tjejer. Läs mer här Case 5
 • OLIKA förlag skapar handledningar till bokserien "Fotbollsstjärnor" Läs mer
 • Östgöta fotbollen fyller 100 år 2017 det ska vi fira med Läskickar! Läs mer...
 • Projektet Läskickar i Östergötland har fått beviljat projektmedel för år 2  t o m 23 oktober 2017 av Kulturrådet. Vi tackar för förtroendet! Läs mer
 • Arkiv 2016

  5 december - Fritidsgården Bäckskolan  och BK Tinnis/Berga med fotbollsaktiviteten för tjejer, startade igång med läsaktiviteter i samband med fotbollsträningar på måndagar.
  30 november -
  Positivt beslut från Kulturrådet att tilldela projektet Läskickar! medel för 2017.
  Vi planerar fortsatta aktiviteter och bokar möten med föreningar och tjejlag 10-12 år i fotboll. Nytt! Regionbiblioteket Östergötland och Fritidsgårdarna i Norrköping deltar i projektet 2017.
  28 november -
  Uppföljnings- och planeringsmöte md Norrköpings kommun fritidsgårdar.
  21 november -
  Aktivitetsmöte planering med Bäckskolan fritids o föreningen BK Tinnis Berga integrationslag tjejer 10-12 år, som har fotbollsaktivitet inom fritidsgårdens verksamhet.
  Planering med ledare att starta läsaktiviteter måndagar 5 december. Tema, läsning, bok- och gruppsamtal utifrån boken "Passa bollen" Olika förlag och planering för aktivitet med gestaltning om berättelsen som inspirationskälla med skådespelare.
  16 november - Återkoppling och tack till sponsorer för stöd till event Läskickar 2016.
  11 november -
  Projektplanering rapportering och uppföljning föreningar och lag med läskicks aktiviteter 2016.
  3 november -
  Återkoppling till 49 föreningar med 102 ledare flicklag 10-12 år med redovisning av genomförda aktiviteter Läskickar genom e-postmarknadsföring av www.laskickar.se 
  29-31 oktober
  - Uppdatering och rapport från aktiviteter 2016 i Case form
  18 oktober - Ansökan inlämnad till Kulturrådet om projektet Läskickar år 2, 2017
  7 oktober - Uppföljningsmöte med Regionbiblioteket Östergötland. Samverkan 2017 till hela Östergötland och hur vi tillsammans kan skapa en strukturell process med läsfrämjande mellan förening, lag och bibliotek.
  21 september - Uppföljning projektmöte, status och dokumentation av aktiviteter
  12 september - Delrapport status lagaktiviteter och bibliotekskontakter
  2 september - Uppföljning lagaktiviteter och kontakter
  25 augusti - Läskicksstart Hjulsbro IK F05-06 med Ekholmens stadsdelsbibliotek Artikel om aktiviteten
  18 augusti - Planeringsmöte Läskickar, Lambohov bibliotek och Östria IK Fritidsverksamhet.
  Planeringsmöte med Ekholmens Bibliotek för Hjulsbro IK Kick Off kväll 25/8.
  6-7 augusti Media aktivitet för 148 tjejer 10-12 år med 25 ledare som fick en festivalpaus i att läsa, skapa och blogga under Winnning Ground Fotbollsfestival  Arr av projektet Läskickar, OLIKA Förlag, Linköpings stadsbibliotek, ATEA och Linköpings Posten. Pressklipp om Winning Ground
  1 juli Delrapport om projektet Läskickar sammanställd till ledningsgruppen.
  28 juni Planeringsmöte och programsättning läs- och skrivaktivitet för att prova metod i festivalsammanhang i ett samarbete mellan Winning Ground Fotbollsfestival, OLIKA, Linköpings stadsbibliotek, ATEA och Linköpingsposten. Mediarummet - fotbollstjejer 12 år skriver om sina upplevelser i berättande form. Fotbollstjejer 10-11 år har läsaktiviteter och lämnar egna lästips.
  Möten och förankring med lokala stadsdelsbibliotek för biblioteksstöd i projektet.
  15 juni Möte med Regionbiblioteket presentation av projektet Läskickar, forskning om läsfrämjande för barn, projektet läslust och långsiktigt samarbete.
  14 juni Planering läsaktivitet på Winning Ground Festival 6-7 aug.
  Återkoppling bibliotekskontakt och samarbete för biblioteksstöd till fotbollslag i metodutveckling.
  3 juni Möte och förankring med biblioteket i Linköping för presentation av projektet och aktiviteter i metodutvecklingen. Bibliotek Centralbiblioteket, Ekholmen och Lambohov.
  25 maj Planering aktivitet på Winning Ground Festival 6-7 aug Läsa, rita och berätta.
  9 maj Uppföljningsmöte med styrgruppen för Läskickar med delrapport och beslut aktiviteter. Beslut i styrgruppen av reviderad projekt- och tidplan och beslut aktiviteter.
  Hur utgår vi från barnens intresse av läsning inom lagen? Handledningar till bokserien fotbollsstjärnor och logotyp med profil för Läskickar.
  5-8 maj - Lagkontakter i Östergötland uppföljning om Winning Ground och Läskickar.
  4 maj - Uppföljningskontakt och planering med Tinnis och Hjulsbro
  3 maj - Föreningsträff med Östria IK Lambohov Fritidsverksamhet
  29 april - Biblioteken - Läskickar presenterat för Götabiblioteken. Återkoppling i Juni.
  26 april - Handledning planeras för bokserien Fotbollsstjärnor.
  25 april - Läsning & eget digitalt berättande - Mediarum 6-7 aug
  Möte med regional IT-partner och Winning Ground Festival att på Linköpings arena planera ett mediarum för lagen. Att deltagande lag och unga spelare flickor 10-12 år under festivalen får möjligheten att jobba med läsning och eget berättande i digital form. Koppla innehållet med hashtaggar i den virala spridningen i ett eget digitalt newsroom och läskicks bloggen.
  24 april - Lagkontakter Östergötland samtliga lag har fått information om projektet Läskickar.
  13 april - Winning Ground föreningsmöte presentation av bl a projektet Läskickar
  13 april - Föreningsträff med Hjulsbro IK
  12 april - Läskickar webben publicerades med blogg för att kunna lämna synpunkter och tipsa!
  30 mars - Winning Ground Norrköping fotbollsturnering för alla fritidsgårdar och högläsning av museipedagog ur bokserien Fotbollsstjärnor "Sätt Straffen" om Charlotte Rohlin.
  23 mars - Föreningsträff med Tinnis.
  19 mars - Planering föreningsträffar med Winning Ground arrföreningar för utveckling metodik.
  1 mars - Uppföljningsmöte med styrgruppen för Läskickar.
  14 februari - Lagkontakter i Östergötland påbörjas om Winning Ground 5-7 aug och läsfrämjande sastning genom projektet Läskickar.
  1 februari - projektet Läskickar startar upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *